logotyp
Hem/Nyheter
Bloggar
Bilder

Lövsta Skytteförening
Kontakt
Styrelse
Skjutbanan
Lufthallen
Stadgar
Historia
Bli medlem
Länkar

Pistolskytte
Skyttegrenar
Nybörjarskytte
Enklare pistolskytte

Tävlingar
Inbjudningar
Startlistor
Tävlingsresultat

Skjutbanor

Medlemsinloggning


Idag råder skjutförbud på Lövstabanan.

Medlemsbloggar

Visar just nu bloggar från medlem Ulf Hansson . Visa alla bloggar.

Föreningsmästerskap i precision B
Publicerat av Ulf Hansson, 2012-06-30 09:09:04

Det blev ett deltagarrekord (åtminstone för undertacknad skjutledare) på säsongens sista serietävling i precision (6). 32 glada skyttar ställde upp vid skjutbänkarna. Tävlingen var också FÖM i B. Resultat:

Guldet till Torbjörn Hamrén (460p)

Silvret till Pelle Carlsson (456)

Bronspengen gick till Göran Odhe (431).

Jätteroligt med så många skyttar denna fina junikväll!

Nu stundar SM i Skillingaryd där undertecknad har tänkt att enbart pumpa tior i precisionen och sätta allt mitt i prick i fältskyttet.

Ses efter semestrarna!

Hälsningar

Uffe Hansson 


Permalink    
 
Luftpistol-SM
Publicerat av Ulf Hansson, 2012-03-29 09:27:47

Stort grattis till Artur som tog 1:a platsen i sin klass på luftpistol-SM! Jättebra skjutet, med jämna serier.

Jag och ständige kombatanten Basti Naumann från Lidingö var förberedda på rubriken "Fiasko" för vår del. Men efter fyra skitserier lyckades jag få ihop 90, 91 i de två avslutande och kom trea. Från slutet. En annan skytt klämde sig in mellan mig och Basti som kom sist (och fick ta fram plånboken och pröjsa korven och mackorna), någon ska ju ha den rollen också.

Trots fiaskot var det kul att delta i SM och känna på hetluften. Man får ju beundra Skanåker som nu närmar sig åttio år (och knappast tränar något) men ändå skjuter 560 poäng och klarar en 24:e plats bland 118 skyttar.

Ses!

Morsning.

Uffe Hansson

 


Permalink    
 
FÖM precision C
Publicerat av Ulf Hansson, 2010-09-02 20:21:23
FÖM precision C
 
Favoriten pallade trycket
Provserie plus tio tävlingsserier tar sin tid och mot slutet såg vi mynningsflammorna på årets sista precisionstävling, tillika FÖM i C. Hösten har definitivt gjort sitt intåg. I övrigt en mycket fin kväll där hela 21 skyttar var på plats för att göra upp om mästartiteln. Suverän guldmedaljör blev Patrik Skottke som i stort sett varit ohotad i precision under säsongen och stod pall för favorittrycket. På gårdagens föreningsmästerskap sköt han 478 poäng. Närmast på silverplats kom Dennis Haglund med 464 och bronsmedaljör blev Håkan Björn på 459p.
 
En stor besvikelse för undertecknad, givetvis, som räknat med att ta hem spelet, men man måste uppenbarligen skjuta bättre än 38:or för att klara detta. Bara att bita ihop och komma igen, stort grattis till medaljörerna!
 
Uffe Hansson
Skjutledare

Permalink    
 
Skottke igen!
Publicerat av Ulf Hansson, 2010-08-03 17:21:26
Trots att en del fortfarande hade semester och ännu fler önskade att de fortfarande låg kvar i hängmattan, dök det upp ett hyggligt antal skyttar på höstsäsongens första precisionstävling. Det var också den absolut första tillåtna skjutdagen efter sommaruppehållet. Jag kunde räkna in 14 skyttar som gjorde sitt bästa för att pricka tian. Den som lyckades bäst med detta var återigen Patrik Skottke. Förra gången jag var skjutledare sköt han 291p. Nu sköt han bara en pinne sämre, alltså 290 och någon påverkan av kompisarnas hetspropagande på bloggen efter förra tävlingen märktes inte alls.
Patrik var lugn som en filbunke och även om det är nedrigt att tvåla till kamraterna på det viset är det ju äckligt bra gjort. Bara att ta av mössan och gratulera till segern!

Dennis Haglund bjöd bästa motståndet med sina 278p. Tredjeplatsen gick till Sven Andersson på 266p. Han delade visserligen poängen med Håkan Björn, men Sven knuffade ned Håkan till en fjärdeplats genom att skjuta en pinne bättre i sista serien.

Upptäckte också att det har blivit väldigt bra ordning på rutinen med lånevapen. Jättebra med bokningen på hemsidan. Snygg ordning i de numrerade vapenväskorna med likaledes numrerade puffror. Portmonnä för ammopengar med inneliggande växel. Säkerhetsproppar med namn. Allt detta underlättar för skjutledare. Om de som behöver lånevapen kommer ihåg vilket vapen de brukar använda och anger numret på puffran i bokningen är det ännu bättre (jag antar att principen först till kvarn gäller). Då kan man plocka ut dessa och slipper släpa alla väskorna fram och åter.

Ha det gott tills vi ses nästa gång!
Uffe Hansson

Permalink    
 
Missnöjd Skottke
Publicerat av Ulf Hansson, 2010-06-11 09:39:02
Kvällen då vi sköt Precision 5 fick bästa tänkbara förutsättningar med sol och lagom varmt. Detta togs tillvara, speciellt av Patrik Skottke som sköt kvällens bästa resultat på utmärkta 291 poäng. Han var jämnheten själv och sköt fem 49:or i följd innan han i sista serien "dippade" till en 46:a. Detta gjorde honom mycket missnöjd. Patrik har givetvis rätt inställning för en mästerskytt, så länge man kan skjuta fullt och inte gör det är det inte bra.
På andra plats kom Stig Nyberg med sina 281 poäng, vilket inte heller är fy skam. Willy Tallmarken visade att han inte är utbildare för inte, med sina 270 poäng visade han att han fortfarande kan ge såväl nya som gamla skyttekompisar en match.

10 juni 2010
Uffe Hansson
Skjutledare

Permalink    
 

<- Nyare bloggar - Äldre bloggar ->Ordmoln


Sök i bloggarna
 
Medlemsbloggar

Anders Eklund
Anders Sälgblad
Andreas Gering
Andreas Lundqvist
Ann-Louise Arktoft
Anna Stålbrand
Artur Makuch
Björn Nehl
Bo Beckman
Christina Bystedt
Christoffer Hallqvist
Daniel Eriksson
Daniel Malmberg
Dennis Haglund
Erik Bjälkvall
Fredrik Norell
Gun-Britt Lindskog
Hanna Carlsson
Håkan Björn
Ingvar Elstig
Joakim Jedholt
Johan Terfelt
Jörgen Axelhed
Kenneth Petersson
Lars Hellman
Leif Jansson
Magnus Blix
Magnus Erixon
Marjan Angelovski
Mikael Gustavsson
Mikael Lindqvist
Niclas Blomgren
Ove Ljungberg
P-M Odsäter
Patrik Skottke
Patrik Steffens
Pelle Carlsson
Per-Olov Almgren
Peter Stålbrand
Pia Gustavsson
Robert Cohn
Ros-Marie Kneck
Stig Nyberg
Sven Andersson
Sören Andersson
Thomas Mohlin
Thorbjörn Sjövold
Tina Stålbrand
Torbjörn Hamrèn
Ulf Granqvist
Ulf Hansson 

Version: 1.12  © Lövsta Skytteförening 2007.    Utvecklad av Peter Stålbrand.